Publicaties

A Different Kind of Leader.

‘A Different Kind of Leader’ is in 2018 genomineerd voor de Business Book Awards in het VK.

Dit Engelstalige boek biedt praktische inzichten en begeleiding  om veerkrachtig leiderschap en robuuste organisaties te bouwen.

Wat is de relevantie van leiders in een wereld waarin traditionele bedrijfsmodellen terrein verliezen en innovatie steeds meer wordt gedreven door multidisciplinaire, zelfsturende teams? “A Different Kind of Leader”  biedt waardevolle inzichten voor leiders in een disruptieve, gedigitaliseerde wereld. In dit boek wordt de lezer geprikkeld om na te denken over een reeks actuele ontwikkelingen en wordt hij aangespoord om keuzes te maken. Leer van levendige, praktische voorbeelden van relevante situaties en dilemma’s. Dit boek opent deuren naar een andere manier van leiden en kan worden gebruikt als frequente naslagwerk in elke fase van leiderschap. “A Different Kind of Leader” vat belangrijke kansen samen voor leiders om op een andere manier en op verschillende gebieden waarde toe te voegen.

“De auteur, Janet Patricia Poot, heeft een uitzonderlijk boek voor leiders gecreëerd. Het zit vol krachtige observaties, motiverende inzichten en leerpunten en zou zijn plaats moeten vinden niet alleen in de bestuurskamer of op de HR-afdeling, maar ook op de bureaus van collega’s, klanten en academici.” – Lana van der Spiegel-Breytenbach

“De auteur, Janet Patricia Poot, heeft een uitzonderlijk boek voor leiders gecreëerd. Het zit vol krachtige observaties, motiverende inzichten en leerpunten en zou zijn plaats moeten vinden niet alleen in de bestuurskamer of HR-afdeling, maar ook op de bureaus van collega’s, klanten en academici.” – Lana van der Spiegel-Breytenbach

Blauwe kaft met wereldkaart en boektitel 'A Different Kind of Leader'

How to order

You can order the book by going online to Amazon. Click on the link to order.

Preface.

(Geschreven door Lana Van Der Spiegel-Breytenbach)

Voortdurende innovatie in alle sectoren is de belangrijkste factor die het toekomstige succes van een organisatie bepaalt. De druk op zakelijke leiders om de noodzakelijke veranderingen te leiden in onze complexe en dynamische wereld is nog nooit zo hoog geweest als vandaag. Er is behoefte aan een ander soort leider, maar weten we wat dit betekent en hoe kunnen we onze kennis van leiderschap in effectieve actie omzetten om onze doelen succesvol te bereiken?

In “Een ander soort leider” nodigt Janet ons uit – de leiders van vandaag en morgen – om met haar mee te gaan op een reis terwijl ze ons door de acht hoofdstukken van haar boek navigeert, om, in haar eigen woorden, ‘…vooruitgang in uw bedrijf en positie te versnellen’. De kracht van het boek ligt in het feit dat Janet haar diepgaande inzichten en praktische kennis baseert op persoonlijke ervaring en uitgebreid onderzoek dat ze heeft opgedaan tijdens haar jarenlange professionele praktijk als leider, ondernemer en inspirerend leiderschapsconsultant, werkzaam internationaal en in alle bedrijfssectoren.

Haar boek biedt een frisse, stimulerende en innovatieve benadering van leiderschap, waarbij ze de lezer door de krachten leidt die de mondiale economie transformeren en de verstoring van de industrie versnellen, waardoor organisatorische transformatie en verandering van leiderschap nodig zijn. Ze deelt haar gedachten over de diepgaande economische en sociale gevolgen van deze krachten, de complexiteiten die relevant zijn voor organisaties en hun leiderschap, en de dringende behoefte om zich voor te bereiden op transformatie en verandering van leiderschap in een wereld van verstoring.

Janet stelt de lezer in staat om modellen en oefeningen te gebruiken om hun eigen leiderschapsstijlen te verkennen, te leren hoe ze de juiste leiderschapskwaliteiten kunnen ontwikkelen en de overgang te maken van begrip naar effectieve actie om dynamische en strategische leiders te worden die constructieve invloed uitoefenen.

Het boek staat vol waardevolle ideeën over hoe je je kunt voorbereiden op organisatorische en leiderschapstransitie, en hoe je betekenisvolle verandering teweeg kunt brengen in een snel veranderende wereld. De lezer blijft geïnspireerd, gemotiveerd en voorbereid om de uitdagingen aan te gaan waarmee ze worden geconfronteerd. Het is krachtige lectuur.

Lana Van Der Spiegel-Breytenbach

Lana van der Spiegel-Breytenbach heeft in Zuid-Afrika en verschillende Europese landen gewoond. Ze heeft zowel in de publieke als de private sector gewerkt, als advocaat, als senior diplomaat in Londen en Parijs, als specialist in de wereldwijde intellectuele eigendomsindustrie en meer recentelijk als adviseur voor grote wereldwijde ondernemingen.

Over de auteur.

Janet Poot is geboren in Zuid-Afrika waar zij haar jonge jaren doorgebracht heeft. Haar carrière begon in Nederland waar ze nu woont. Bij het schrijven van “A Different Kind of Leader” heeft ze geput uit jarenlange ervaring als marketingondernemer en vervolgens als leiderschapsconsultant voor een scala aan multinationale klanten. Dank zij haar leiderschapservaring in verschillende markten, culturen en sectoren, heeft zij van dichtbij gezien dat leiders in uiteenlopende geografische gebieden voor vergelijkbare uitdagingen staan. Dit heeft haar aangespoord om haar inzichten te delen met een breder publiek. Ze ontwerpt leiderschapsprogramma’s, leidt workshops in verschillende landen en is een succesvolle spreker zowel virtueel als op een podium.

Voorwoord.

(Geschreven door Bart Van Der Heijden, Directeur bij RAI Amsterdam, International Convention Centre)

Geciteerd uit het voorwoord:

“A Different Kind of Leader” is een echte pageturner, met zoveel prikkelende elementen dat je gewoon wilt blijven lezen. Ik was met name getroffen door het belang van rolgericht in plaats van taakgericht zijn, het faciliteren van vloeiende teams voor meer synergie, en een van de grootste eyeopeners is het herkenbare risico in veel organisaties om veiligheid te zoeken in halve maatregelen. We zien de wereld om ons heen zich in razend tempo ontwikkelen. Nieuwe spelers en generaties komen onverwacht en verstoren de markt. Ze worden gedreven door technologische ontwikkelingen en lijken moeiteloos de concurrentie te verslaan. We moeten hierop voorbereid zijn en om die reden bouwen we een organisatie met een nieuwe cultuur en bedrijfsmodel, uitgerust om sneller in te spelen op externe ontwikkelingen”.

Bart van der Heijden