Onze expertise

JPConsulting International BV (‘JPC’) is een internationaal georiënteerd, niche bedrijf opgericht door Janet Poot om een verschil te maken in de wereld van organisatorische effectiviteit en optimale toegankelijkheid.

Als experts op het gebied van communicatie en leiderschap ontwikkelen wij leiderschapsprogramma’s en wij geven advies en begeleiding om de toegankelijkheid van jouw bedrijfscommunicatie en marketing te optimaliseren in overeenstemming met de Europese Toegankelijkheidswet.

Wij spelen in op de externe snelheid van verandering, (nieuwe) wetgeving en veeleisende verwachtingen van uiteenlopende belanghebbenden. Naast de Europese Toegankelijkheidswet (vanaf 2025) houden wij rekening met de nieuwe regels voor duurzaamheidsverslaggeving die in 2024 van kracht wordt.

Wij garanderen kwaliteit en relevantie van wat wij leveren waarbij wij ons aanpassen aan de bedrijfscultuur, doelstellingen en de fase waarin de organisatie zich bevindt. Onze reputatie heeft ons in staat gesteld om in verschillende delen van de wereld trouwe klanten te verwerven.

Hoe werken wij?

Wij hanteren een hybride werkmodel, virtueel en live. Onze expertisegebieden maken bedrijven effectiever, toegankelijker en vergroten het marktbereik. Wij bieden modulaire diensten van quick scans en uitgebreide assessments tot begeleiding bij implementatie.

We helpen jou om jouw organisatie effectief te versterken op het gebied van nieuw leiderschap en toegankelijkheid.

Inclusieve en toegankelijke communicatie zijn de kenmerken die jouw bedrijf onderscheiden in een zeer competitieve wereld.

Wij zijn jouw partner in het voldoen aan nieuwe ontwikkelingen waardoor je een veel breder publiek bereikt.  Wij richten ons op noodzakelijke veranderingen en hun voordelen. Dit stelt ons in staat om onze klanten te helpen zich te herpositioneren voor nieuwe zakelijke kansen.

Waarom met ons samenwerken?

Wij beschikken over beproefde strategieën, modellen en benaderingen om jouw bedrijf sterker en toegankelijker te maken.

  • Wij bieden praktische leiderschapsontwikkeling om ervoor te zorgen dat leiders uitgerust zijn met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te leiden in een gedigitaliseerde wereld.
  • Je kunt op ons rekenen voor ongeëvenaarde begeleiding bij het voldoen aan nieuwe wettelijke vereisten en verwachtingen vanuit de markt om al jouw communicatiemiddelen gemakkelijk toegankelijk te maken voor een divers publiek.
  • Het bereiken van een hoog niveau van toegankelijkheid van jouw organisatie kan opgenomen worden in de duurzaamheidsrapportage. De EU Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een richtlijn waarin staat dat een groter aantal bedrijven vanaf 2024 verplicht wordt te rapporteren over hun impact op de mens en het klimaat.

Waarvoor kun je een beroep op ons doen?

  • Gedegen leiderschapsadvies, individueel gedeeld of met kleine (leidinggevende) groepen.
  • Een assessment van de toegankelijkheid van jouw bedrijfscommunicatie, gevolgd door efficiënte begeleiding die ertoe leidt dat jouw organisatie de status ‘accessible’ verdient. Bezoek onze websitepagina over Toegankelijkheid.
  • Kennisdelen via workshops of online programma’s. Kijk naar menu onderdeel ‘Thema’s’.

Onze toegevoegde waarde:

  • Wij hebben onze formele kennis en praktische ervaring in meerdere landen en sectoren opgedaan en wij delen graag onze inzichten en methodieken.
  • Ons aanbod is modulair en ontworpen om directe en meetbare resultaten te realiseren.
  • Wij evalueren, adviseren en leveren op basis van wat specifiek voor jouw organisatie relevant en toepasbaar is.
  • Samenvattend: ons werk draagt bij aan de winstgevendheid van jouw bedrijf en maakt jouw bedrijf aantrekkelijker voor alle belanghebbenden, inclusief investeerders.

Janet Poot

Portretfoto Janet Poot zittend aan een bureau

 Strategic Leadership & Accessibility Expert.

Janet is de oprichter van JPConsulting International (JPC).

Daarvoor heeft Janet een internationaal marketingbedrijf (Excelda International BV) opgezet dat zij gedurende 15 jaar heeft geleid, met 2 buitenlandse vestigingen, een internationale personeelsbezetting en opdrachten in 12 landen.  Ze leerde in deze tijd de uitdagingen kennen waar haar multinationale klanten in hun internationale zakelijke activiteiten mee geconfronteerd werden. Dit heeft ertoe geleid dat zij senior managers is gaan adviseren om invloedrijker en succesvoller te worden, zowel lokaal als internationaal. Dit werd de nieuwe richting in Janet’s carrière en dit heeft geleid tot haar adviesbedrijf  ”JPC International”.

Ze heeft zich destijds in de Verenigde Staten voorbereid op een loopbaan op het gebied van leiderschapsontwikkeling en advies. Zij heeft 2 decennia lang workshops en programma’s geleid in meerdere landen, o.a. over leiderschap en EU gerelateerde corporate governance . Ze is gewend om te werken met verschillende bedrijfsculturen, variërend van democratische tot sterk hiërarchische organisatiestructuren. In 2023 is Janet een finalist geweest van de International Virtual Speakers Award in het V.K.
Ze is de auteur van ‘A Different Kind of Leader’. Haar boek is in 2019 genomineerd voor de Business Book Awards in Londen.

Janet is ruim 6 jaar als nevenactiviteit bestuurslid van de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel geweest. Janet heeft een Zuid-Afrikaanse achtergrond en woont momenteel in Nederland. Ze is een ‘native speaker’ in het Engels en Nederlands.

Janet en haar business partner, Caroline Allertz, zetten hun opgebouwde ervaring en expertise (communicatie, marketing, juridisch) in om het marktbereik van bedrijven te vergroten waarbij ook klanten met een beperking goed bediend worden. Tot haar toegankelijkskwalificaties behoort ook audiodescriptie.

Caroline E. Allertz

Portretfoto Caroline Allertz met kobaltblauwe blazer

Legal Advisor &
Accessibility Expert.

Caroline is mede directeur bij JPC International.

Caroline heeft een juridische achtergrond in EU-recht en heeft gewerkt als jurist (‘solicitor’) en mediator voordat zij zelfstandige ondernemer werd op het gebied van carrière-advies en coaching. Het helpen van professionals om de juiste keuzes te maken op basis van hun talenten, vaardigheden en ambitie werd een belangrijk onderdeel van haar professionele leven bij vooraanstaande organisaties.

Diversiteit, met name neurodiversiteit, en inclusie zijn kern focusgebieden in haar advieswerk. Ze werkt samen met internationale bedrijven in verschillende sectoren, variërend van gezondheidszorg en financiële instellingen tot energiebedrijven.

Haar internationale achtergrond en ervaring zijn waardevol bij het werken met cliënten van verschillende nationaliteiten en etnische achtergronden. Ze leidt executive panels en adviseert over trends op de internationale arbeidsmarkt.

Ze is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Gooi & Vechtstreek in Nederland. Als commissaris is haar belangrijkste specialisatiegebied corporate governance. Caroline was lid van de Rabobank commissie van juristen die de grote governance wijzigingen van Rabobank Nederland in 2021 voorbereidden.

Samen met Janet benut zij alle opgebouwde ervaring om bedrijven te begeleiden naar optimale toegankelijkheid van hun communicatie en marketing. Toegankelijkheid is een complexe uitdaging voor veel bedrijven en haar ervaring met EU recht is hierbij waardevol. Zij heeft het EU Accessibility opleidingsprogramma voltooid. Ook blijft zij op de hoogte van de nieuwe Green Deal EU-wetgeving die een brede impact heeft op bedrijven in de EU (E.A.A. en C.S.R.D.).

Opdrachten:

Wij hebben leiderschapsontwikkelings- en adviesopdrachten uitgevoerd in verschillende steden, variërend van Londen, Birmingham en Oxford University tot Amsterdam, Brussel, Antwerpen, Sofia, Bratislava, Tirana, Belgrado, Tbilisi, Skopje, Jerevan, Chisinau, Madrid en Beiroet. We hebben ook online workshops gegeven voor consultants in Egypte, Azerbeidzjan, Oekraïne, Kroatië en Mongolië.

De sectoren waarin JPC opdrachten heeft uitgevoerd zijn: Luchtvaart / Financieel / Juridisch / Ministeries / Industrie / Uitgeverijen / IT / Handelsorganisaties / Consultancy / Retail / Internationale Ontwikkeling / Hoger onderwijs.